Afrodiziákumok
BazsalikomA növény illatanyagokban gazdag rokonát, a tulasit a hinduk naponta fogyasztják, mert hitük szerint egészséget, termékenységet és örömteli nemi életet biztosít. A bazsalikom leveleit a legjobb frissen fogyasztani, a mediterrán konyha receptjei közt pedig bőven találhatsz felhasználási módokat. |
|
PetrezselyemRégről ismert ajzószer, amely értágulást okoz. Könnyedén az ételekbe „csempészhető”, hiszen sok hagyományos recept tartalmazza, de leforrázva, vagy a szárát rágcsálva is fogyasztható. |
|
KagylóÁllítólag Casanova minden reggel 50 darabot fogyasztott a tenger gyümölcseiből, hogy bírja viharos szerelmi életét. Példáját (ha nem is ilyen mennyiségben) te és párod is követhetitek, hiszen az osztriga tényleg segít előcsalogatni a vágyat. |
|
GyömbérAz Ázsiából származó fűszernövényt az egész világon hatékony szerelmi vágyfokozóként ismerik. Erős aromájú illóolajként is erotizáló hatása van. |
|
SzerecsenMézzel és tojással elkeverve hatékonyan fokozza a nemi vágyat, de hétköznapi ételeinket is feldobhatjuk vele. Már az illata is bódító. |
|
RukkolaA reformkonyha napjaink egyik legfelkapottabb alapanyaga már az ókorban is ismert volt. A rómaiak rukkola magvait olívaolajban áztatták, és vágykeltőként fogyasztották. |
Vágykeltő receptek:
Az eper és a pezsgő a két legnépszerűbb afrodiziákum, és nem véletlenül. Kezdésnek nyugodtan kortyoljatok egy kis pezsgőt, amit egy-egy vaníliarúddal őrjíthettek meg. Akár előételnek is megteszi az eper-pezsgő-eper-pezsgő sorminta.
Főfogásnak legjobb olyasmit készíteni, ami kézzel is ehető, mint a burgonyakosárba töltött kaviár, vagy az abszolút erotikus osztriga – igazi ujjnyalogatós... Nem kell sokat enni. Fontos, hogy maradjon hely az olvasztott csokoládénak, amibe gyümölcsdarabkákat mártogathattok, mindezt a dohányzóasztalon, az éjjeliszekrényen, vagy ahol épp jólesik.
Hozzávalók:
- 2 kis uborka meghámozva, kimagozva, apróra vágva
- 3 evőkanál finomra vágott vöröshagyma
- 1 kicsi, erős csilipaprika kierezve, kimagozva, apróra vágva
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál finomra vágott kapor
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál frissen facsart lime-lé
- teáskanál cukor
- só és frissen őrölt bors ízlés szerint
Elkészítés:
Rozsdamentes acél tálban keverd el az olajat a cukorral, mustárral, kaporral és csilivel. Apránként add hozzá a lime levét, majd keverd bele a hagymát és az uborkát. Lefedve tedd hűtőbe 20 percre. Héjazd le az osztrigát, majd tegyél rá egy teáskanál uborkaszószt, mielőtt bekapod.