Az előjátékról…

A szexuális együttlét általában nem in medias res kezdődik, –habár néha az is élvezetes lehet- szükséges valamiféle ráhangolódás, felkészülés. A köznyelvben ezt hívjuk előjátéknak, mely magában foglalja az erotikus célú simogatást, ölelkezést, csókolást, de ezen kívül még számos formája lehet.
Habár napjainkban a szex sajnálatos módon nagyon orgazmus-fókuszú lett, az előjáték alapos megtanulása és gyakorlása talán fontosabb és néha élvezetesebb is, mint maga a behatolás. Azt gondolják a párok, hogy orgazmus nélkül kudarc az együttlét, és minden simogatás, csókolás a gyönyör hajszolására irányul. Milyen kár, hiszen így lemaradnak a szex legélvezetesebb részéről.

A jó előjáték receptjeMitől jó az előjáték?

Az előjáték mindkét fél számára kellő időt biztosít arra, hogy kialakuljon a szexuális vágy után a szexuális izgalom. A nők esetében ekkor megindul a nedvesedés, a férfiaknál pedig kialakul a teljes merevedés állapota. Köztudott, hogy a nő számára több idő szükséges a ráhangolódásra. A férfi számára ez az idő pedig tökéletes alkalom lehet arra, hogy kifejezze szerelmét, vágyódását a nő felé, megismerje annak reakcióit. Ezáltal a férfi és nő tudata és lelke is egymás felé fordul, a külvilág kizárásra kerül. A férfi élvezi, hogy hímvesszője teljes merevedésben van, mely a nő számára is elismerés. A nő pedig igazán kívánatosnak érzi magát azáltal, hogy a férfi a teljes testét élvezi. Fontos hangsúlyozni, hogy az előjáték nem egyenlő az orális szexszel, és az nem kötelező része az előjátéknak.

A jó előjáték receptje

Kicsit most felejtsük el az erogén zónákat, hiszen az egész test ingerelhető szexuális értelemben, és sok gyönyörteli pillanatról marad le az, aki csak az ismert erogén zónákra fókuszál. Induljon az előjáték egy érzelmes csókkal és öleléssel. Fonódjon egymásba a pár, mely során így kölcsönösen kifejeződik az egymás és a szex iránti vágy. A finom, de egyértelmű érintések után a ruhadaraboktól szabaduljanak meg, azonban ezt sem érdemes elsietni. Ha rohamtempóban vetkőzünk, akkor elmarad a titokzatosság. Lehet több éve is párkapcsolatban valaki, ismerheti a pár egymás testét, mégis minden együttlét során újból és újból felfedezhető a másik. Pár intim ruhadarab akár szinte az előjáték végéig maradhat. Az erogén zónákat elsőre tehát kerülje a pár. A szexuális reagálás nem működik mindig minden esetben. Amennyiben a férfi például azonnal elkezdi a csiklót ingerelni, az nem okoz örömet a nőnek, sőt, akár fájdalmas is lehet. Míg ha pár perc simogatás, csókolózás, ölelkezés után ér hozzá a nő nemi szervéhez, akkor az fokozott nedvesedést és örömöt jelent a nőnek. Ekkor sokszor nehéz dolga van a férfinak, hiszen látja, hogy a nő reagál, és férfiassága már rég készen áll a behatolásra. Azonban érdemes ekkor még egy kis időt adni, folytatni az érzéki odafigyelést, mely meg fogja hozni a jutalmat.


Hosszú párkapcsolatban a szexuális életben az egyik leggyakoribb probléma, hogy sablonossá válnak az együttlétek. Szinte forgatókönyv szerűen csinálja a pár, egyik lépés a másik után. Semmi meglepetés. Hiszen biztosan tudják, hogy az a bizonyos csók, vagy az a pozitúra élvezetes lesz, kockázatot így nem vállalnak. Ezzel habár a végső örömszerzéshez eljutnak, azonban kiölik a spontaneitást. Improvizációval, a szokott „útvonalak” és ”sablonok” kerülésével élvezetesebb lesz az együttlét és ismét fellángol az addig már akár pislákoló libidó. A férfiak számára néha érthetetlen, hogy a nő, aki tegnap még élvezte azt a bizonyos stimulálást, most nem reagál rá olyan intenzíven. Ez nem azt jelenti, hogy a nő már nem élvezi, csupán annyi történt, hogy már számít rá, így már nem olyan izgalmas a számára. Ez egy természetes folyamat, és kreativitásra kell, hogy ösztönözzön.

 

A kommunikáció az előjáték során is nagyon fontos. Azonban a szex során jobb, ha inkább testünk beszél helyettünk és nem a szavak. Természetesen pár szó udvarlásként nagyon jól eső érzés, és fokozza a vágyat, azonban a túl sok beszéd nagyon lelombozó tud lenni. Ha közben beszélgetéssel próbáljuk elmondani mire vágyunk, akkor akaratlanul is beindul a tudat, ami nem hagy elég teret az ösztönöknek. Márpedig a szexben nem gondolkodni kell, hanem ösztönösen élvezni.

 

Néha továbbá egyéb fortélyokhoz is folyamodhatunk, amivel különlegesség lehet tenni egy-egy alkalmat. A szép, hangulatos környezet, finom illatok, halk zene, gyertyák mind megteremtik az erotikus hangulatot. Fontos továbbá, hogy ne sietve, kapkodva, hanem minőségi időt egymásra szánva éljen a pár szexuális életet, hiszen ez elengedhetetlen ahhoz, hogy igazán felszabadultak legyenek az együttlét során.

Pharmatex® vény nélkül kapható, benzalkónium-klorid hatóanyagot tartalmazó, hormonmentes, helyi hatású fogamzásgátló gyógyszercsalád.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Az oldal tetejére